Brăduţi din biscuiţi cu nucă şi ciocolată

Brăduţi din biscuiţi cu nucă şi ciocolată
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Foarte ușor de preparat, acești brăduţi din biscuiţi cu nucă și ciocolată vor fi de efect printre fursecurile de sărbători.

INGREDIENTE. 450 g biscuiţi Petit Beurre sau biscuiţi populari, 150 g nucă, 150 ml lapte, 100 g unt, 50 g zahăr, 50 g ciocolată amăruie, 2 linguri gem de caise, 1 linguriţă cacao, 1 linguriţă scorţişoară, un praf de sare; pentru decor: nucă de cocos, ornamente de zahăr şi ciocolată.

PREPARARE. Se rup biscuiţii în bucăţi mai mici şi se mărunţesc fin. Măcinăm nuca, dar nu chiar foarte fin, mai lăsăm şi bucăţele mai mari, să le simţim când savurăm brăduţii. Punem pe foc laptele cu untul, zahărul, cacaua şi ciocolata şi amestecăm până când se topeşte untul şi se omogenizează ingredientele. Adăugăm şi un praf de sare, pentru intensificarea gustului. Amestecăm într-un vas biscuiţii cu nuca şi scorţişoara. Facem o adâncitură la mijloc şi turnăm compoziţia de pe foc, fierbinte şi bine omogenizată. Amestecăm bine totul, adăugăm şi gemul de caise pentru un plus de gust şi omogenizăm bine compoziţia. O lăsăm să se răcească, pentru a nu fi lipicioasă când modelăm brăduţii. Luăm cu mâna sau cu lingura din compoziţie, după ce s-a răcit, şi o îndesăm bine în forma de brăduţi, închisă. Desfacem forma, iar brăduţul se va desprinde frumos şi îl vom aşeza pe platou. Nu ar trebui să ne lipsească nuca de cocos, ea simbolizând zăpada. Iar dacă avem nucă de cocos mozaic, brăduţii ar arăta foarte bine, ca şi cum ar fi împodobiţi.

Citit 755 ori Ultima modificare Joi, 22 Decembrie 2022 19:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.